Top Podcasts:

   dEUS podcast
- dEUS podcast

   De Afrekening
- De Afrekening

   Dikke Zever
- Dikke Zever

   The Knightcast
- The Knightcast

   deBuren
- deBuren

   De Grote PVdV Ochtendshow
- Langs Vlaamse Wegen

- De vrouw die...
- Bert's Bicky Route
- AMUZ
- Wack Attack
- Bootleg Bar
- Geekcast
- ARL liga
- Dag Pieter
- Belgium FM
- Naast de kwestie
- StudioPod
- Afrekening
- BZB
- Stadsdichters
- BCP Show
- Ik en m'n Lada
- Eerste Minister
- De Herlezer
- Belgium FM
- Wooord
- Stadsdichter Gent
- Stadsdichters


Franstalige:
- Premier Ministre
- Blogging The News
- Macgeneration
- France Podcast


Internationale:
- The TartanPodcast
- Daily Source Code
- This WEEK in TECH
- Alternative Hip-Hop Lounge
- The MacCastOm deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.


Steve Jobs weet hoe het moet.

Nadat hij, met 90 miljoen verkochte iPods en meer dan 2 biljoen verkochte songs via de iTunes Store, zowat de muziekindustrie heeft gered wil hij nu nog een stapje verder. De kopieerbeveiliging staat meer dan ooit ter discussie en doet volgens hem meer kwaad dan goed. De omwenteling is in volle gang.

Voegen wij er nog even aan toe dat ook de rechtenvrije muziek moet gaan zorgen voor het openbreken van de stroeve houding van de bestaande platenlabels. De gigantische muziekschat in hun 'back catalogs' zullen eindelijk het levenslicht kunnen zien en in podcasts gedraaid kunnen worden waardoor ze een nieuwe generatie gaan aanspreken met enorme extra verkoop als gevolg.

Website: http://www.apple.com/hotnews/thoughtsonmusic/
woensdag 07 februari 2007 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podsafe music: IODA Promonet.

Na de PMN, Boomr, Indiepodcasting, Megatune en nog tal van andere podsafe music services hebben we nu ook IODA. Ze vertegenwoordigen meer dan 2500 onafhankelijke platenlabels die muziek vrijgeven voor gebruik in podcasts ter promotie van hun artiesten.

Website: http://promonet.iodalliance.com/login.php

    ioda
zaterdag 12 augustus 2006 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podsafe met de nieuwe boomr-service .

www.boomr.nlHet Nederlandse boomr biedt een volledige service voor rechtenvrije muziek. Podcasters kunnen gratis de muziek van de ingeschreven artiesten downloaden en mogen deze ook gratis afspelen in hun podcasts. Zonder dat ze met een torenhoge rekeningen worden lastiggevallen door een auteursrechtenvereniging.

De artiesten reageren enthousiast, zij weten maar al te goed dat podcasting de ideale is manier om in de belangstelling te komen.
maandag 03 juli 2006 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Hits scoren zonder platenmaatschappij.

TuneCoreZelf baas van je muziekrechten en je opnames. Er zijn geen contracten en al het geld van de verkoop is voor jezelf.

Dat belooft TuneCore, dat een overeenkomst heeft gesloten met o.a. de iTunes Music Store. Ze vragen alleen een vaste en kleine vergoeding, $22,92 voor 10 liedjes voor een wereldwijde opname in de internet winkels. Je kan weg of stoppen wanneer je wil en je verdient meer dan een artiest met een platencontract.

De podcasters zorgen maar al te graag voor wereldwijde promotie zonder dat ze hoge bedragen moeten ophoesten aan Sabam en Ifpi.

Podsafe is de toekomst... de Arctic Monkeys (nr1 in de UK) is n van de groepen die podsafe de wereld hebben veroverd en er gaan er nog vele volgen!

[ Via Planet Internet ]
zondag 05 februari 2006 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Sabam is klaar met podcasttarieven.

De gedetailleerde cijfers worden in de loop van de week bekend gemaakt op de site van Sabam. In een artikel op LVB.net vind je reeds de hoofdlijnen. Belangrijk is dat voor podsafe-music geen vergoeding verschuldigd zou zijn.

SABAM aan LVB.net: "Wij hebben gepoogd om een formule uit te werken die zowel voor SABAM als voor de podcaster zo eenvoudig mogelijk is. Het gaat om een experimenteel tarief waarmee wij de komende maanden het podcast-fenomeen nog verder onder de knie willen krijgen. We blijven verder in gesprek met onze leden en met de auteurs, bijvoorbeeld om een soepeler formule mogelijk te maken voor 'artist podcasts', waarbij auteurs zelf een deel van hun repertoire via podcasting beschikbaar stellen".
dinsdag 10 januari 2006 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Verslagenheid bij Belgische muzikanten en podcasters!

Vanmorgen zagen we in GVA een artikel over de voornemens van Sabam. Ze gaan vanaf januari 75 Euro vragen voor een uurtje podcasten.

De wereldwijd meestbeluisterde Belgische podcast is The Wack Attack Barrack. Ze laten onuitgegeven muziek horen die aangeboden wordt door de artiesten zelf, b.v. Mauro, Arsenal, Sven Van Hees, enz. Door de enorme respons hebben zij aan de lijve ondervonden dat deze podcast hun muziek wereldberoemd maakt.

Die muzikanten moeten daar nu dik voor gaan betalen.... aan hun eigen organisatie... om er nadien praktisch niks voor terug te krijgen.
[Lees verder...]
zaterdag 17 december 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

UK Indie's podcast licentie.

De Engelse vereniging voor onafhankelijke muzieklabels AIM gaat een podcast-licentie uitgeven zodat hun muziek wereldwijd kan gedraaid worden in podcasts. Voorlopig gaat het om een testperiode van 6 maanden. Er komt een lijst van muziek op hun site te staan waarvan gebruik mag gemaakt worden.

Simon Wheeler, directeur bij Beggars Group, en chairman van AIM's 'New Media' afdeling: "Podcasting has seen explosive growth over the last few months and, with no industry standard licences in place, AIM has once again stepped up to the plate to ensure that UK independent music can access this channel on a licensed basis. It is vital that we embrace new channels of distribution and this is another important step forward by the most creative sector of the UK music industry."
donderdag 08 december 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podsafe for peace.

Podsafe for peaceCurry en de crew van The Podsafe Music Network waren een beetje bezorgd dat er geen podsafe kerstmuziek zou zijn tegen de kerstperiode. Ze vroegen of er misschien artiesten waren die zin hadden om een rechtenvrije kerstsong op te nemen. Vele muzikanten hebben gehoor gegeven aan deze oproep en er is ook een gezamelijk project uitgewerkt. De kerstsong 'If Every Day Were Christmas' is het resultaat van de samenwerking tussen 32 artiesten uit 8 landen. Het nummer is gratis te downloaden voor gebruik in uw podcast. Om het kerstgevoel compleet te maken kan u een willekeurig bedrag overmaken, wat dan terecht komt bij Unicef.
woensdag 07 december 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Hevige discussie.

Als podcastmakers zitten we nog altijd met het muziekprobleem. Wanneer is het podsafe en wanneer niet. Waarom mogen muzikanten niet zelf beslissen of ze hun muziek willen vrij geven voor podcasting. Als ze lid zijn van een auteursrechtenverenigingen hebben ze niet te kiezen. Creative Commons lijkt een alternatief. In Nederland is er een harde discussie aan de gang onder de betrokken partijen.
        [ Artikel: VPRO 3 voor 12]
woensdag 30 november 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Zij weten de klepel wel hangen!

MagnatuneHet Amerikaanse platenlabel Magnatune hanteert een 'Open Music' strategie en geeft hun muziek wel vrij voor podcasters. De artiesten hebben geen binding met BMI en ASCAP. Ze gebruiken een Creative Commons licentie en ze behouden volledige contole over hun muziek. Duizenden podcasters over de hele wereld zullen zorgen voor de promotie.
dinsdag 15 november 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Voor elk muziekje een aparte podcastlicensie?

Als het aan de Nederlandse platenmaatschappijen ligt wel. Een algemene podcastregeling lijkt voorlopig van de baan. Jammer voor die maatschappijen, met dit kortzichtige besluit zetten ze zichzelf alweer buitenspel. Ondertussen zijn er al genoeg podsafe alternatieven om de taak van het promoten, verkopen en auteursrechtenregelen van muziek over te nemen. Gelukkig staan de meeste artiesten wel heel positief tegenover podcasting!

Een tip voor de platenmaatschappijen: geef gewoon de toelating om 70% van een nummer te laten horen in podcasts. De meeste podcasters zijn daar al lang blij mee en het copieerprobleem is zo voor altijd van de baan! Simpel toch...

[bron: Emerce.nl]
vrijdag 04 november 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podsafe-music discussie in Nederland.

VPRO's 3 voor 12 : 'Auteursrechtenverenigingen tegenover de steeds populairder wordende Creative Commens.'
maandag 26 september 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podsafe Music Network,

het is nog Beta, maar de grootste muziekleverancier voor podcasts staat in de startblokken. We staan aan de vooravond van een omwenteling in de muziekgeschiedenis. Muzikanten en artiesten kunnen volledig onafhankelijk de wereld veroveren. De podcasters zullen mee zorgen voor de hits van morgen!
            Podsafe Music Network
dinsdag 02 augustus 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -

Podcasting als promotiemiddel

Onafhankelijke muzikanten kunnen vanaf nu terecht bij:
      IndiePodcasting.com
dinsdag 02 augustus 2005 - - permalink -
categorie: Podsafe Music -