Top Podcasts:

   dEUS podcast
- dEUS podcast

   De Afrekening
- De Afrekening

   Dikke Zever
- Dikke Zever

   The Knightcast
- The Knightcast

   deBuren
- deBuren

   De Grote PVdV Ochtendshow
- Langs Vlaamse Wegen

- De vrouw die...
- Bert's Bicky Route
- AMUZ
- Wack Attack
- Bootleg Bar
- Geekcast
- ARL liga
- Dag Pieter
- Belgium FM
- Naast de kwestie
- StudioPod
- Afrekening
- BZB
- Stadsdichters
- BCP Show
- Ik en m'n Lada
- Eerste Minister
- De Herlezer
- Belgium FM
- Wooord
- Stadsdichter Gent
- Stadsdichters


Franstalige:
- Premier Ministre
- Blogging The News
- Macgeneration
- France Podcast


Internationale:
- The TartanPodcast
- Daily Source Code
- This WEEK in TECH
- Alternative Hip-Hop Lounge
- The MacCastOm deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.


Apple heeft al 100 miljoen iPods verkocht.

In amper 5 jaar tijd hebben ze met dit kleine wonderding en de iTunes Store de muziekwereld laten inzien dat het internet geen boeman hoeft te zijn, maar een ultiem transportmiddel wat gebruikt kan worden door elke muzikant, met of zonder platencontract. Ook het fenomeen podcasting en de algemene doorbraak ervan kunnen we uiteraard voor een groot gedeelte toeschrijven aan de iPod.

Website: http://www.apple.com/pr/library/2007/04/09ipod.html
maandag 09 april 2007 - - permalink -
categorie: iPod -

iPod-geluidsvolume

De Hoge Gezondheidsraad vraagt aan minister van Volksgezondheid Rudy Demotte om het geluidsvolume van mp3-spelers te beperken tot 90 decibel. Om alle verwarring met andere mp3-spelers te voorkomen, zegt Apple dat het iPod-geluidsvolume al sinds zijn introductie in 2001 in Europa beperkt is tot 90 decibel. [Lees verder...]
woensdag 04 april 2007 - - permalink -
categorie: iPod -

Videopodcasts kijken wordt leuk.

Apple iPhoneApple stelde de revolutionaire iPhone voor. Op het breedbeeldscherm, dat maar liefst 8,8 cm meet, kan je al je iPod-materiaal bekijken en beluisteren, zoals muziek, gesproken boeken, audiopodcasts, videopodcasts, muziekvideo's, tv-programma's en films.

Op het aanraakgevoelig beeldscherm kan je een toetsenbord laten verschijnen om makkelijk te smsen en telefoonnummers en namen aan te wijzen met je vingertoppen. Verder is er een visuele voicemailfunctie waarmee je op een handige manier kan bepalen welke voice mails je wil beluisteren n is het een internet handheld toestel waarmee je kan surfen, inzoomen op webpagina's, tegelijk kan e-mailen, Google Maps raadplegen en zo veel meer. De iPhone is een compleet nieuwe invulling van het begrip 'mobiele telefoon' dat talloze nieuwe n uiterst nuttige functies introduceert die je nooit eerder terugvond op een iPod, mobiele telefoon of internet device. De iPhone werkt net als iPod en iTunes met Mac en Windows. Eind dit jaar wordt hij leverbaar in Europa. [Lees verder...]
woensdag 10 januari 2007 - - permalink -
categorie: iPod -

Apple en podcasting.

Ze willen er blijkbaar alles aan doen om podcasting naar zich toe te trekken om zodoende de iPod en iTunes te beschermen voor de concurrentie.

Er werden verschillende sites die het woordje 'pod' in hun namen droegen vriendelijk verzocht om dit te veranderen. Meestal sites die iTunes-achtige dingen maken rond podcasting. Nu wil Apple ook een patent verkrijgen voor het podcatch-systeem.

Dat de vele mensen en ondernemingen die meer verdiensten hebben op dit vlak daar niet gelukkig mee zijn is begrijpelijk, denken we maar aan Dave Winer die het systeem grotendeels mee bedacht heeft.
Wijzelf slapen dan weer een beetje beter omdat Apple het woord 'Podcast' met rust zal laten.
woensdag 29 november 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Langverwachte Zune gelanceerd in de USA.

De eerste reacties op Microsofts zogenaamde iPod-killer zijn niet zo positief. Hier in Europa moeten we zeker nog een jaar wachten voordat we de Zune te zien krijgen. Tegen die tijd zit Apple waarschijnlijk al aan een volgende generatie iPods of wordt het een iPhone?
woensdag 15 november 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

iPod-integratie in het vliegtuig.

Apple werkt samen met Air France, Continental, Delta, Emirates, KLM en United aan een naadloze integratie tussen de iPod en de video- en audiosystemen aan boord van de vliegtuigen van deze maatschappijen.

De zes vliegmaatschappijen zullen hun passagiers de mogelijkheid bieden hun iPod aan te sluiten op de vliegtuigstoel, zodat de iPod tijdens de vlucht wordt opgeladen en videomateriaal van de iPod op het scherm achter op de vliegtuigstoel kan worden bekeken. [Lees verder...]
dinsdag 14 november 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

iPod Red.

iPod nano RED Special EditionApple introduceerde de nieuwe iPod nano RED Special Edition. Dit ter ondersteuning van het project 'RED', door Bono (U2) en Bobby Shriver om het bedrijfsleven te betrekken in de strijd tegen AIDS in Afrika.

Deze nieuwe iPod nano kost, net als de andere 4 GB iPod nano's in zilvergrijs, blauw, groen en roze, 209 euro. Apple schenkt 10 dollar per verkochte iPod nano RED Special Edition aan het Werelfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS in Afrika. Later deze maand zal er ook een exclusieve iTunes RED Music Card verkrijgbaar zijn ter waarde van 25 euro.
zaterdag 14 oktober 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

De nieuwe iPods

Nieuwe iPodsDe iPod familie is volledig vernieuwd.

Kort samengevat:

- De nieuwe iPod shuffle: de kleinste mp3-speler ooit, amper 4,1 cm lang, 2 cm breed n met riemclip nauwelijks 3,6 cm breed, 89 euro.

- De nieuwe iPod nano: nog kleiner n lichter, aluminium behuizing, 5 kleuren, 2, 4 en 8 GB, vanaf 159 euro.

- De nieuwe 30 n 80 GB iPod: met nog beter scherm n nieuwe extra's, zwart en wit, vanaf 289 euro.

Meer informatie vind je op de Apple-site.
woensdag 20 september 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Apple verkoopt meer iPods dan ooit.

Apple heeft het afgelopen kwartaal ruim 2 miljoen iPods meer verkocht dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat betekent een stijging van maar liefst 32 procent.

Apple is het absoluut oneens met berichten alsof de iPod-verkoop aan het verzwakken is. Ook beursanalisten zijn unaniem enthousiast over de aangekondigde resultaten. Zij hadden 'amper' 7,5 miljoen verkochte iPods verwacht, maar in werkelijkheid scoren ze dus veel beter met 8,1 miljoen stuks. [Lees verder...]
zondag 23 juli 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

De iPod als taalgids /

Coolgorilla en Lastminute.com maken van een iPod een handige taalhulp. Je krijgt 750 zinnetjes die de vakantie veel simpeler maken.
Ook Duits is beschikbaar, mocht je naar het WK gaan.
donderdag 08 juni 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Apple introduceert de nieuwe U2 iPod

U2 iPodApple introduceert de nieuwe iPod U2 Special Edition als onderdeel van de samenwerking tussen Apple, U2 en UMG (Universal Music Group). De nieuwe U2 iPod is gebaseerd op de vijfde generatie iPod. De iPod U2 heeft een opslagcapaciteit van 30 GB en biedt ruimte voor 7500 muzieknummers, 25.000 foto's of meer dan 75 uur aan videomateriaal. Net als de originele iPod U2 uit 2004, heeft deze nieuwe iPod een opvallende, zwarte behuizing en een rood Click Wheel. De nieuwe iPod U2 heeft evenwel een groter en haarscherp kleurenscherm waarop je videoclips en eigen videomateriaal kan bekijken en is 3 keer dunner dan voorheen. [Lees verder...]
dinsdag 06 juni 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

The Free iPod Book 2.0

iLounge.com brengt een nieuwe versie uit van het bekende naslagwerk. Het gratis te downloaden boek telt 194 bladzijden en behandelt alle vragen over de iPod, iTunes en hun toebehoren. Er zijn 2 versies beschikbaar, je hebt de keuze uit 'printable' of 'widescreen'.

Link: The Free iPod Book 2.0

    The Free iPod Book 2.0
zaterdag 03 juni 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Wie heeft de iPod nu echt uitgevonden?

Meer duidelijkheid krijg je in de onderstaande video... of toch niet...

    
dinsdag 30 mei 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Lopen met iPod Nano.

De Nike+iPod Sport Kit is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Apple en Nike.

Deze schoenen hebben een inlegzool met een uitsparing voor de schoensensor en de iPod-verzend-unit. Met een draadloze ontvanger die je kan aansluiten op de iPod nano krijg je op die manier de informatie, zoals tijd, afstand, tempo en verbrande calorien op je iPod Nano. Bovendien krijg je in real time feedback via de koptelefoon. Daarnaast komt er een nieuwe sectie 'Nike Sport Music' in de iTunes Music Store en kunnen klanten ook terecht op de nieuwe servicesite van Nike+.

Nike+iPod zal naar verwachting binnen 2 maanden leverbaar zijn via de online Apple Store, de Apple resellers en de verdeelpunten van Nike voor 29 euro inclusief BTW.

    NikePlus
woensdag 24 mei 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Opening Apple Store NY.

Podcasters vinden elkaar bij de opening van de Apple Store op 5th Ave. in New York.
    
zondag 21 mei 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Keiluid, keidoof en... erger.

In het wetenschappelijk magazine 'Over leven' op Canvas gaat het vanavond over gehoorproblemen.

De laatste 10 jaar is het gehoor van jongeren met 17% achteruit gegaan. Oorzaak is het aantal decibels in onze maatschappij waaronder concerten en mp3 spelers.

Prof. Dr. Bart Vinck van het UGent waarschuwt de iPod-generatie:
'Studies hebben uitgewezen dat oortelefoontjes tot 105 dB rechtstreeks in je gehoorkanaal stuwen. Dat kan na enkele seconden tot onherstelbare schade leiden. Je gehoor is het meest gevoelig voor de middentonen en daar zitten de medeklinkers die je nodig hebt om een gesprek te volgen met achtergrondlawaai.'

Het advies is: 'Geniet van je iPod maar ga verstandig om met het geluidsvolume'.

Uitzending: Canvas, zondag 14 mei, 21.05h.
zondag 14 mei 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

De eerste kennismaking.

Voor veel mensen is de iPod de eerste kennismaking met Apple. Voor diegene die zich willen verdiepen in de geschiedenis van deze fabrikant heeft Coolz0r een lijstje gemaakt met het video archief van de 30 jaar van hun bestaan.
zondag 23 april 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Volumeregeling voor de iPod.

Apple kondigt een software-update aan voor de iPod nano en de vijfde generatie iPod, waarmee gebruikers eenvoudig hun eigen maximumvolume kunnen instellen. Ouders kunnen op deze manier op de iPod van hun kinderen een maximumvolume instellen en deze instelling vervolgens met een code vergrendelen. [Lees verder...]
woensdag 29 maart 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Nieuwe discussie.

Moet je uw iPod wissen voordat je hem verkoopt? Volgens de RIAA (Recording Industry Association of America) wel.
dinsdag 21 februari 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Podnieuws.

iPod NanoApple introduceert vandaag een nieuwe 1-GB iPod nano voor slechts 159 euro inclusief BTW. De nieuwe 1-GB iPod nano heeft dezelfde mogelijkheden als de 2- en 4-GB iPod nano's. De 1-GB iPod nano biedt ruimte voor 240 muzieknummers of 15.000 digitale foto's. Hij is ultracompact, weegt slechts 42 gram, is dunner dan een potlood en smaller dan een bankkaart.

Ondanks zijn compact formaat, beschikt elke iPod nano over een haarscherp kleurenscherm waarop je foto's kan bekijken in slideshow. Daarnaast heeft de iPod nano het gebruiksvriendelijke en handige Click Wheel van Apple om snel en efficint door al je nummers of foto's te scrollen en het volume aan te passen. iPod nano is verkrijgbaar in zwart of wit.

Apple maakt vandaag ook bekend dat de iPod shuffle voortaan nog voordeliger is: de 512-MB iPod shuffle is nu beschikbaar voor slechts 79 euro (ipv 99 euro), terwijl de 1-GB iPod shuffle verkrijgbaar is voor 109 euro (ipv 139 euro).
dinsdag 07 februari 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Oplossing voor de iTrip?

iTripHet Amerikaanse bedrijf Griffin maakt erg handige toebehoren voor de iPod. Zo is de iTrip een FM zendertje dat je aan de iPod kan pluggen zodat deze te ontvangen is op elke radio binnen een vrij beperkte straal.

Op deze manier kan je zonder enige aanpassing van de autoradio toch genieten van je favoriete podcast tijdens het autorijden. Helaas voor ons Europeanen mag je het hier niet gebruiken, zelfs niet verkopen.

Volgens iLounge maakt men in het januarinummer van MacFormat melding dat men in samenwerking met Ofcom dicht bij een oplossing is gekomen voor dit probleem. Een nog beperkter zendvermogen en een vaste niet storende golflengte zullen waarschijnlijk de eisen zijn om de iTrip in Europa op de markt te mogen brengen.
maandag 02 januari 2006 - - permalink -
categorie: iPod -

Video op de Nano.

video-on-the-ipod-nanoOp The Unofficial Apple Weblog en ook op Engadget komen we te weten dat de iPod Nano ook video aankan. Al moet het wel gebeuren onder het Linux besturingssyteem en dat is niet onmiddelijk weggelegd voor de huis-, tuin- en keuken- iPodgebruiker.

Toch even waarschuwen dat de garantie vervalt als u Linux installeert op uw iPod.
zaterdag 24 december 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Turnen op de iPod.

Bij iPod Gym kan je losse instructie-video's downloaden om te gymmen.
woensdag 23 november 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Nieuw iPod gadget.

PodFolioVoor de iPod Nano brengt DLO de PodFolio op de markt.

Het is een stijlvol beschermhoesje in zacht leer, wat een uitstekende bescherming geeft. Voor de display en het scroll wheel is een doorzichtige voorzijde voorzien die afgedekt wordt met een flap. Uiteraard is er een opening voorzien voor de aansluiting van de oordopjes.
woensdag 09 november 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

The Cult of iPod.

The Cult of iPodWired News editor Leander Kahney heeft een opvolger klaar voor 'The Cult of Mac'.

In het boek 'The Cult of iPod' bespreekt hij hoe Apple met de iPod de luistercultuur heeft veranderd. Hoe de muziekindustrie werd wakker geschud door het gebruik van de iPod in combinatie met de iTunes Music Store.

Ook de randverschijnselen worden besproken. Zoals b.v. 'iPod-jacking': je oordopjes bij een andere iPod-gebruiker inpluggen en ontdekken waar hij/zij naar luistert.
zondag 06 november 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Nieuwe iPod

klaar voor videocasting, in een 30GB en 60GB versie.

      Nieuwe iPod
woensdag 12 oktober 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Internetsites als tekst op je iPod.

iPodulator zet webpagina's om in een tekstfile die je kan lezen in de 'Notes' van je iPod.

      iPodulator
maandag 03 oktober 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Van iPod retour naar computer.

Met CopyPod kan je een back-up van de inhoud van je iPod naar je computer maken.
donderdag 15 september 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Apple doet het weer.

Steve Jobs presenteerde gisteren een nieuwe iPod, met de mooie naam Nano. Ook werd de nieuwe Motorola ROKR gsm voorgesteld waarmee je toegang krijg tot de iTunes Music Store. Verder een nieuwe versie (5) van iTunes die we ondertussen al genstalleerd hebben. De muziekbibliotheek van de vorige versie is netjes mee overgegaan naar de nieuwe versie. De podcasts waarop we geabonneerd waren zijn niet mee overgenomen, en da's wel een beetje jammer.

Update: Aan de reacties te zien is het waarschijnlijk een alleenstaand geval...
Update 2: Er zijn er toch meer met dit probleem, maar gelukkig is de oplossing is er al. Zie reactie #5, bedankt Johan.
donderdag 08 september 2005 - - permalink -
categorie: iPod -

Welk vogeltje fluit daar?

BirdPod is een iPod gevuld met vogelgeluiden. Je kan hem meenemen op het veld en het vogelgezang vergelijken met hetgeen je hoort, en zo leren welke vogel het is. Misschien een leuk idee voor een podcast?
donderdag 18 augustus 2005 - - permalink -
categorie: iPod -